Blanes escalfa motors pels Premis Recvll amb una exposició

Francesc Illas i Dolors Ribas. AJ. de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ho fa amb una exposició sobre els dinars de Recvll amb la que es prepara per la que serà la 53 Festa dels Premis . Blanes ha començat avui dijous el compte enrere de cara a la 53a Festa dels Premis Recvll, els guardons literaris d’àmbit nacional que han contribuït a donar a descobrir el bon fer de destacats autors d’arreu del territori dels països catalans. Per segon any consecutiu, el veredicte i lliurament de premis es farà al Teatre de Blanes, i tindrà lloc el diumenge 12 de març, a partir de les 12 del migdia.

L’any 1952, abans que s’instituïssin els guardons literaris, es va encetar la tradició de fer uns dinars literaris que van significar una resistència cultural amagada contra el règim franquista

Els actes previs a la celebració dels Premis Recvll han començat aquest dijous al matí, amb la inauguració de l’exposició que es presenta sota el títol Els dinars de Recvll. Literatura abans dels Premis. La mostra dóna a conèixer el fons documental que hi ha a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament, que prové de la Revista homònima que va promoure la creació dels guardons.

La Revista Recvll va néixer el 1920 sota el nom Recvll d’Or. Quinzenari de novells escriptors. Entre els primers col·laboradors, cal destacar la del mestre Joaquim Ruyra.

Sumades les quantitats econòmiques amb què estan dotats els sis premis, els Recvll compten amb una dotació total d’11.000 euros, a banda de la publicació de totes les obres guanyadores. Enguany una de les novetats que s’han incorporat és el nou president del jurat, que ha passat a ser el periodista i escriptor Vicenç Villatoro. L’actual director del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) substitueix Vicenç Llorca, que ha presidit el jurat els nou darrers anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics