Blanes aprova les sancions als càmpings per construccions il·legals i els exigirà que les desmuntin

Moment de la votació del ple de Blanes. Aj. Blanes
Moment de la votació del ple de Blanes. Aj. Blanes

El ple extraordinari d’aquest dilluns al vespre ha aprovat per unanimitat multar dos càmpings que havien ampliat les seves instal·lacions de manera il·legal, sense llicència, i en sòl agrícola. Són 95 mil metres quadrats en situació irregulars i  és d’un milió d’euros en total en sancions per infraccions urbanístiques en sòl agrícola sense llicència: 1,5 milions al Bella Terra i 20 mil al Blanc d’Eivissa. En aquest últimcas, els promotors s’enfrontaven a una sanció de més de 100.000 euros però, com que han desmuntat l’ampliació, s’ha aplicat una rebaixa fins als 20.604 euros. A més, la societat ja ha ingressat l’import voluntàriament.

En el segon cas, però, la sanció és d’1,5 MEUR perquè l’ampliació del càmping Bella Terra s’ha fet sense llicència i a uns terrenys no urbanitzables i, de moment, els promotors no ho han corregit.

Finalment, ahir al vespre va passar pel ple extraordinari el tens debat sobre l’aprovació de les sancions als càmpings. El plenari va votar per unanimitat sancionar els càmpings, però tot i això no va convèncer la majoria dels grups del ple. Per aquestes formacions les multes no són suficients, pel que han demanat que s’eliminessin les infraestructures construïdes il·legalment. Consideren que les multes perpetuen la infracció i per tant permet que es continuïn utilitzant. Són declaracions del regidor de la CUP, Jaume Pujades, i d’ICV-EUiA, Victor Català.

Des del govern qualificaven l’actuació de valentia.Responia així la regidora d’urbanisme, Pepa Celaya, que defensava l’actuació de l’executiu blanenc.

En el mateix ple, que era extraordinari i urgent, s’ha aprovat obligar als càmpings a desmuntar les ampliacions il·legals.

La sessió ha arribat envoltada de polèmica. L’oposició havia amenaçat amb anteriorment amb abandonar el ple i amb portar el cas a la Fiscalia.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics