El departament d’Agricultura es compromet amb l’accés a la terra dels joves pagesos

Moment de l'entrevista de la consellera d'Agricultura. RP

Així ho ha dit en declaracions a aquesta emissora la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, que assegura que la nova llei d’ús del sol agrari contemplarà també facilitats per l’accés dels joves agricultors a la matèria prima, la terra. L’objectiu, diu, és trencar amb la tendència que l’accés a la terra fins ara era sobretot per herència i també conrear els terrenys que no s’exploten.

En declaracions a aquesta emissora també va parlar de la plaga del Tomicus. El departament va finançar els treballs de neteja dels propietaris amb 100  mil euros, una quantitat insuficient per netejar les prop de 400 hectàrees afectades.

Al respecte, la consellera, però no ha assegurat una altra tongada d’ajudes. El pressupost d’enguany del departament es preveu que sigui de 304 milions d’euros, un 13,6% més que els anys anteriors.

Serret va ser a Palafolls divendres passat en una visita institucional amb els regidors i l’alcalde, quan va aprofitar també per visitar la cooperativa Conca de la Tordera. Al respecte, va destacar la importància de la venta de proximitat, és a dir, directa entre el productor i el client, o només amb un intermediari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics