Palafolls, amb el Dia de la Dona treballadora

Aquest dimecres és 8 de març, pel que es commemora el dia internacional de les dones, un dia que s’aprofita per reivindicar el feminisme i denunciar les actituds masclistes i que se celebra des de fa més de 100 anys que se celebra, des del 1911.

Així, tant a Palafolls com als municipis veïns s’organitzen diversos actes per celebrar aquest dia. En el cas del nostre municipi, des d’avui i durant tota la setmana es fan portes obertes al Casal de la Dona, on es podran realitzar fins el divendres les activitats de forma gratuïta.

D’altra banda, el Local Jove Can Batlle també commemorarà el 8 de març. Els dinamitzadors es desplaçaran a l’institut Font del Ferro durant l’hora del pati on organitzaran una activitat que tindrà com objectiu  conscienciar als adolescents sobre la lluita feminista i també explicar-los els motius pels quals se celebra  aquest dimecres el dia de la dona treballadora.

L’activitat que portaran els dinamitzadors consistirà en buscar peces d’un puzzle amagades al pati i que juntes formaran un mural feminista. A més, a les parets del pati de l’Institut hi haurà diferents cartells explicatius sobre el 8 de març.

El mateix dimecres, a les 6 de la tarda s’organitza la xerrada “La desvalorització de la dona” al casal de la dona a càrrec del terapeuta Xavier Oromí. La setmana serà intensa al casal: el divendres també s’organitza una altra xerrada de contingut nutricional sota el títol “Aprendiendo a comer: hábitos nutricionales correctos. ¿Cómo nos pueden ayudar las plantas”, a partir de les 6 de la tarda al casal de la dona de Palafolls amb aperitiu de cloenda.

A Blanes la celebració ja va començar el dissabte amb una manifestació al centre de la ciutat amb el lema “Dones Lliures amb Vides Dignes” . Ha sigut la quarta Marxa Lila que ha culminat amb la lectura del manifest.  Durant els propers dies la Plataforma de Dones, el SIAD i l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de diverses entitats del municipi, han organitzat altres activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona que tindran lloc a la Biblioteca Comarcal.

A Malgrat de Mar la celebració també ha començat avui amb una xerrada sota el títol “Per què celebrem el 8 de març”. Els actes es reprendran dimecres, Dia Internacional de les Dones, amb la lectura del manifest i el taller “”D’on treus el temps per a tu? Eines per estimar-te”. Dijous 9 de març es farà un altre taller d’enfortiment i empoderament per a les dones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics