URGENT

Els pagesos pateixen les ventades

Compartiu aquesta història

El fort vent d’aquest cap de setmana ha ocasionat diverses destrosses als pagesos de la zona. Majoritàriament, segons la Cooperativa Conca de la Tordera, els principals danys que han patit alguns agricultors són teles i pals de coberts i hivernacles que han arrancat i desplaçat les ventades. De fet a Malgrat de Mar, s’han registrat ratxes de fins a 103,7 km/h, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Per aquesta tarda, s’esperen fortes ventades, tot i l’ambient suau del migdia. El Maresme està en alerta moderada i Protecció Civil ja va activar ahir a la tarda en fase d’alertael Pla PROCICAT per la previsió de fort vent avui.

Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a zones de boscoses i de muntanya. Aconsellen que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

8f2f76f6-3a3f-499f-aebd-4c5b0265d061

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics