URGENT

Creix la sinistralitat laboral al Maresme per tercer any consecutiu

Compartiu aquesta història

El Maresme ha tornat a registrar un increment de la sinistralitat laboral, tant pel que fa al nombre absolut d’accidents en el lloc de feina com a l’índex d’incidència

L’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme constata que l’any passat va haver-hi un creixement de gairebé l’11% en el nombre de treballadors i treballadores que van haver d’agafar la baixa laboral després d’haver patit un accident en el lloc de treball. L’índex d’incidència de la sinistralitat laboral al Maresme és superior al català i al de la província.

Les dades de 2016 indiquen que al Maresme es van comunicar 3.233 sinistres, 324 més que l’any anterior. L’augment es va concentrar en els accidents lleus que van experimentar una pujada de l’11%. En canvi, van disminuir els greus (-9,09%) i els mortals (-33,33%). Tot i això, dues persones van perdre la vida.

Pel que fa a sectors econòmics, l’únic que registra una baixada és el primari (-12,50%). La construcció va comptabilitzar un increment del 33,91%; els serveis del 10,69% i la indústria del 2,84%.

Segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, l’índex d’incidència laboral al Maresme és de 3.747,42 accidents per cada 100.000 afiliacions, una xifra que supera la provincial (3.196,98) i la catalana (3.342,04).

L’índex d’incidència laboral va augmentar al Maresme un 6,09% el 2016. És el tercer any consecutiu que la sinistralitat en el lloc de feina creix al Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics