El 17% dels casos atesos pel Servei d’Atenció a les Dones  són per violència masclista

8marc_jpg_340x255El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Maresme assessora legalment i psicològicament les ciutadanes dels municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants. L’any passat va atendre 207 dones i 2 homes. El 17,4% de les dones ateses van ser per violència masclista, gairebé 2 de cada 10 dones.

El SIAD Maresme és un servei que presta el Consell Comarcal però també es trasllada quinzenalment a Tordera i Arenys de Mar gràcies al conveni signat amb els ajuntaments d’aquests municipis. La proximitat facilita l’accés de les dones d’aquestes localitats al servei: el 18,6 de les persones ateses l’any passat eren veïnes d’Arenys de Mar i el 13,8% de Tordera.

Durant 2016, el servei comarcal d’atenció a la dona va prestar més de mig miler d’atencions jurídiques, psicològiques, de salut i per violència masclista a 207 dones i 2 homes. La majoria, garibé la meitat, el 47,5%, de les intervencions van ser d’assessorament jurídic relacionat principalment amb la custodia dels fills, el divorci i incompliments de sentència; el 36,4% van ser assessoraments psicològics; seguida del 12,67% intervencions directes per violència masclista. Només un 1% de les atencions estaven relacionades amb la salut.

Del total de dones ateses, 36 són víctimes de violència física, psicològica o totes dues alhora.

Per intentar frenar aquesta xacra, el SIAD està elaborant un Protocol comarcal d’abordatge de les violències masclistes que es presentarà el proper mes de maig. Aquesta presentació coincidirà també amb la del Pla de polítiques d’igualtat i dona del Maresme 2017-2020 que també està en fase d’elaboració.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics