Ràdio Palafolls surt al carrer per bufar 32 espelmes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

N22N7QxNHo avançavem ahir. Avui 9 de març aquesta casa està de celebració: festeja més de tres dècades des que es va posar en marxa. I ho fa acomiadant les sintonies que han acompanyat les emissions durant els últims 9 anys i preparant un especial amb alguns dels col·laboradors que han passat pels micròfons d’aquesta casa.

Tal dia com avui, però del 1985, es feia la primera emissió amb una festa amb la que es donava el tret de sortida a més de 30 anys d’història. Durant aquestes dècades, però, s’han interromput les emissions dues vegades, i ambdues per robatoris. Les primeres  instal·lacions aleshores s’ubicaven en una casa a la Ciutadella i comptava amb una 10a de col·laboradors, la majoria veïns del carrer Major.

15 mesos després de la posada en marxa un robatori obligava a tancar la ràdio.Mesos després s’iniciava la segona etapa l’estiu del 1987 amb uns nous estudis a la Plaça Major. Però un segon robatori va tornar a obligar el seu tancament 9 anys després.

Ara fa 12 anys que es van reprendre les emissions i es va canviar l’ubicació per l’actual, a la fàbrica el Forroll. Avui, 32 anys després de la primera emissió de l’any 85, Ràdio Palafolls dona la benvinguda a noves sintonies i s’acomiada de les que han sonat en aquesta casa des del 2008, fa 9 anys.

La informació i l’entreteniment es combinen a la graella de la ràdio, una semiprofessionalització que el director Marc Ferri, veu com la clau de l’èxit de l’ emissora.

L’obligació de la ràdio és apropar la informació local als ciutadans de la zona, una tasca prou important, segons Ferri, en el món globalitzat en què vivim.

Precisament avui la ràdio ha sortit al carrer, per apropar encara més als palafollencs al mitjà de comunicació del municipi. No s’ha canviat la programació dels dijous, però els presentadors han sortit al carrer per celebrar amb els oients les tres dècades de l’emissora. El “De cap a peus” ha presentat les cançons des de  diferents punts de Palafolls, just després de l’informatiu del migdia, en directe des del Cafè es farà un especial per repassar la història de l’emissora amb antics col·laboradors i a les 8, Edu González, farà el “Sesión Aleatoria” des de la perruqueria Ana Jiménez.

Segons el Baròmetre de la Comunicació, Ràdio Palafolls compta amb 5.000 oients habituals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics