Blanes es manifesta contra la “privatització” de l’hospital

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
IMG_1513
Manifestants a Blanes reclamen una sanitat pública. RP

El cas de la menor que va morir a l’Hospital Comarcal de la Selva va consternar el municipi blanenc. Arran d’aquest incident, es va constituir la plataforma “Junts per la sanitat”, que aquest diumenge s’ha manifestat a Blanes per reclamar que s’acabi amb la privatització del centre hospitalari. Segons l’organització hi ha participat un miler de persones en una marxa que s’ha iniciat al Passeig de Mar fins l’Hospital de Blanes, on han llegit el manifest amb el que denuncien el col·lapse de les urgències de l’hospital i reclamen que la sanitat torni a mans públiques. Són declaracions de la portaveu de la plataforma Junts per la Sanitat, Loles Flores.

L’alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez no va participar en la manifestació, però sí que es va reunir prèviament amb la plataforma, un gest que els mateixos organitzadors han agraït. Lupiáñez assegura que l’Ajuntament no té competències en sanitat i que les reclamacions s’han de traslladar al Parlament.

La manifestació va comptar amb el suport de Marea Blanca. El responsable de comunicació, Enric Feliu, denunciava les diferències sanitàries entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Catalunya perifèrica. A més, assegura que el  proper 7 d’abril Marea Blanca organitza una manifestació per reclamar una sanitat de qualitat.

Els manifestants demanaven també que tornessin a Blanes els serveis de ginecologia i obstetrícia, l’obertura dels CAPs les 24 hores per evitar saturar les urgències de l’hospital i servei de dentista gratuït pels joves menors de 16 i els majors de 65 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics