Les dones s’imposen als Premis Recvll

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Roda de premsa posterior als premis Recvll. Aj. Blanes
Roda de premsa posterior als premis Recvll. Aj. Blanes

La 53ena edició del certamen literari dels Recvll de Blanes han premiat 4 dones en 6 de les categories de l’edició L’entrega dels premis es va celebrar ahir en un acte al Teatre de Blanes.

La cerimònia començava amb la interpretació d’un fragment de l’obra “Jo confesso”, de Jaume Cabré, guanyador històric dels Recull. Els premis d’enguany han comptat amb la participació de 150 treballs presentats per 141 autors d’arreu dels països catalans. El reconeixement en periodisme ha quedat desert enguany, tot i haver-s’hi presentat 12 originals. El jurat va considerar que els treballs no complien amb les característiques de la categoria. Són declaracions de Vicenç Villatoro, president del jurat.

El premi de millor obra narrativa, dotat amb 2.500 euros,  se’l va endur la figuerenca Montserrat Segura, amb l’obra “El contracte Wong” , una novel·la de ciència-ficció que se situa en un Empordà destrossat per una catàstrofe i on una dona intenta canviar el món creant l’empresa Wong. Ho explica la mateixa autora, Montserrat Segura.

A la tercera va la vençuda. Segura s’hi havia presentat tres vegades als premis de Blanes i enguany s’ha endut el reconeixement a millor novel·la d’entre els 35 originals, un exemplar que va començar a escriure fa 15 anys.

Pel que fa a la resta de premiats, el de Poesia, dotat amb 1.500 euros, se’l va endur Àngels Ribas amb “El bram dels dies”, que la mateixa autora defineix com un “crit a la vida”.

El de retrat literari va premiar a Natzaret Romero amb l’obra “Irene Polo, la periodista que vesteix de sastre”, la guanyadora més jove dels Recvll d’aquest any. La protagonista del retrat va ser una una de les primeres dones periodistes en la premsa catalana.

El premi de Conte Infantil també va reconèixer la tasca d’una dona, en aquesta edició a Ruth Tormo amb “una nau de preguntes”, on una pregunta d’una nena, l’Ariadna, vertebra tot el relat: vol saber qui són els seus avantpassats ximpanzés.

En la fotografia dels guanyadors dels premis d’aquest any només hi ha una presència masculina: Eloi Falguera, guanyador en la categoria de Teatre amb l’obra “El traspàs”.

En total s’han repartit 7.400 euros en premis, però les obres guanyadores també es publicaran. Uns guardons on la música hi posava punt i final.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics