La Confraria acusa el Mossèn d’impedir-los sortir de l’Església per raons polítiques

Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016).RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016)
Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016)

L’entitat ha respost a la negativa de Mossèn Salvador Gras de deixar sortir la processó de Setmana Santa des de l’interior de l’Església de Santa Maria. La Confraria de Sant Lluís i Santa Maria va tornar a demanar al capellà de  Palafolls i Malgrat de deixar sortir a l’entitat des de dins de la parròquia. Un any més, el mossèn no els ha permès utilitzar l’interior de l’edifici com a punt de sortida per considerar que l’entitat està constituïda sota estatuts civils i no eclesiàstics, desvinculant l’Església de l’acte.

En un comunicat públic a les xarxes socials i signat pel Confrare Major, Óscar Bermán, consideren que la decisió del Mossèn és una “excusa” i apunten que darrera la negativa hi ha “la ideologia política del capellà”. Textualment, l’escrit diu “la realitat és una altra, els seus pensaments ideològics són ben definits en el poble”, i tanca el text posant en dubte la vocació del mossèn: “hi ha gent que treballa com a pastor, però no ho és”.

No només les xarxes socials de la Confraria s’han fet ressò de la negativa del mossèn, sinó també el mitjà Alerta Digital, que va més enllà. Qualifica el capellà de “canalla” i “separatista” i consideren que el motiu de la negativa és que el Confrare Major i líder de Soluciona, Óscar Bermán, està “compromès amb l’espanyolitat i el catolicisme a Catalunya”.

La processó d’aquest any es farà el 13 d’abril a les 18.30 i l’Església se n’ha desvinculat un any més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics