URGENT

Punt i final al cas Clotilde: els principals acusats esquiven la presó

Compartiu aquesta història
Andrei Petrov amb Xavier Crespo al TSJC / ACN
Andrei Petrov amb Xavier Crespo al TSJC / ACN

La trama de corrupció i blanqueig de capital que es va destapar a Lloret de Mar i que va esquitxar polítics locals (l’ex-alcalde Xavier Crespo i l’ex-tinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Valls) i la màfia russa. Segons publica El Punt,la fiscalia anticorrupció hauria arribat a un acord amb els representants dels acusats d’aquesta causa, l’empresari rus Andrei Petrov i el banquer Santiago Roselló, que gestionava els comptes de Petrov.

La causa de blanqueig de capital es tancaria només amb la condemna de l’empresari i el banquer: esquivaran la presó si  es declaren culpables de blanqueig. Petrov acceptarà una pena d’un any i set mesos, una multa de 5,5 milions d’euros i les seves empreses n’ hauran d’assumir una altra de 900 mil euros. També se li requisaran diversos béns per valor d’11 milions però el jutjat li haurà de retornar 42 milions, ja que en un inici va pagar una fiança de 60 milions, pel que ara se li abonarà la diferència.

Roselló acceptarà una pena d’un any de presó i multa de 300 mil euros. L’empresari Petrov i el banquer Roselló evitaran la presó perquè les seves penes no superen els dos anys i no tenen antecedents previs.

A més, l’acord comportarà el sobreseïment de la causa del cas Clotilde.

L’altra causa ja va condemnar els polítics locals. El Suprem va dictar per a l’ex-alcalde i diputat Crespo dos anys i mig d’inhabilitació i una multa de 450 mil euros i al regidor d’Urbanisme, Josep Valls, a un any i mig. La rebaixa es va fer efectiva després que el Suprem eliminés el delicte de prevaricació perquè va considerar que no hi havia proves suficients per demostrar que Crespo hauria pressionat els funcionaris municipals en benefici dels interessos de Petrov. El que sí que van considerar que quedava provat es que es va deixar subornar per l’empresari rus acceptant viatges, regals i el patrocini dels clubs d’hoquei i futbol de Lloret.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics