L’accés a l’historial clínic simultani del geriàtric agilitzarà l’atenció dels avis

IMG_0370La residència geriàtrica de Palafolls es beneficiarà del nou sistema electrònic amb el que podran accedir en tot moment a l’historial clínic dels seus residents des del propi centre.  La meitat de les 12 residències geriàtriques que depenen de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ja disposen d’accés a la història clínica dels seus residents. Palafolls en quedava fora, però ara estan treballant per instal·lar el programari i poder seguir en tot moment la situació dels residents quan són hospitalitzats.

Això facilitarà la coordinació i l’atenció dels pacients, ja que millorarà la comunicació entre tots els professionals implicats. Ho explica l’Eva Gibert, infermera de la residència geriàtrica de Palafolls.

Fins ara, el centre del municipi dóna atenció a una seixantena d’avis i àvies. Quan eren hospitalitzats o visitats al CAP, els professionals de la residència no podien tenir accés directe a l’historial de salut, noves medicacions o tractaments que havien rebut, entre d’altres Poder accedir a la base de dades, segons la Corporació i el propi geriàtric, repercutirà positivament en l’atenció dels avis.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva disposa d’una història clínica informatitzada que s’ha anat desenvolupant al llarg dels últims 10 anys i que és comú i accessible a tots els seus CAPs, hospitals i centres sociosanitaris. Actualment, s’està treballant perquè la resta de residències puguin disposar de les connexions necessàries, ja que, d’aquesta manera, els professionals assistencials autoritzats poden consultar els resultats de les proves realitzades, el pla de medicació o accedir als cursos clínics dels professionals que segueixen als pacients.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics