Les escoles de Palafolls ofereixen 100 places noves de P3

20170308-Preinscripcio-escolar.png_191393041Els últims dies les dues escoles, Mas Prats i Les Ferreries, juntament amb l’Institut Font del Ferro, han obert les seves portes als pares i mares per tal que abans de fer la preinscripció de demà poguessin comparar projectes educatius i instal·lacions. Segons informa l’Ajuntament, les dues escoles del municipi tenen disponibles 100 places de P3.  Tot i això, la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, apunta que a les zones on s’ha tret alguna línia per falta de demanda s’ha compensat oferint-la a una altra escola.

El primer tràmit comença demà amb la preinscripció i es podrà presentar la sol·licitud fins el proper 4 d’abril al centre on es vulgui matricular el nen o nena. De totes maneres, no serà fins al maig quan es publicaran les llistes definitives després de publicar la puntuació provisional i el període de reclamacions. El període de matrícula de la plaça assignada es farà del 12 al 16 de juny.

Al primer curs d’educació primària s’hi ha de matricular els nens i nenes que facin els 6 anys el 2017 i a l’ESO els que en compleixin 12.

Repecte les preinscripcions de la Llar d’Infants Palafollets la preinscripció es farà més tard. Serà al mes de maig entre el 2 i el 12, segons l’Ajuntament i les portes obertes es faran el 25 i 27 d’abril.

Pel que fa als criteris d’admissió dels alumnes, s’incorporen tres novetats. La primera, en relació amb les llistes d’espera de cada centre, en què constaran no només les sol·licituds que s’hagin demanat com a primera opció, sinó també les que s’hagin demanat en qualsevol altra que sigui preferent a l’opció assignada.

La segona, és que a l’inici del curs, els centres donaran informació del resultat del procés: publicaran una llista dels nous alumnes que s’han matriculat al centre i també informaran del nombre de vacants que hagin quedat.

En general a tot el Maresme l’oferta es manté al voltant de les 4.500 places de P3 i pel que fa a primer d’ESO a la comarca s’ofereixen 5.200 places. En el cas que fos necessari es podria obrir una nova línia de 1r d’ESO a l’Institut, ampliant-la fins a 5.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics