URGENT

L’Estat repara d’urgència el mur del passeig de Blanes malmès pel temporal

Compartiu aquesta història

El departament de costes s’està fent càrrec dels treballs que segons informa l’Ajuntament Blanenc es preveu que estiguin enllestides abans de les vacances de Setmana Santa. Els treballs han començat avui al matí i consistiran en reconstruir el mur de protecció de la platja de Sa Palomera que va quedar parcialment ensorrat a causa dels darrers temporals que ha patit la costa. Es tracta d’una frnaj de mur d’uns 31 metres de llargada que ja estava afectada per les llevantades de finals d’any i que amb el del gener va acabar cedint.

La continuada acció de les onades va malmetre el suport del mur, provocant que quedés sense cap estructura sòlida que el subjectés, i finalment va acabar cedint i caient sense provocar danys personals. Els darrers dies ja s’han estat fent diversos treballs preliminars per anar preparant tota la zona de cara a l’acció més contundent que s’ha iniciat avui dimecres.

L’actuació no es limita tan sols a reconstruir el mur malmès, sinó que inclou uns treballs més importants i decisius. Es tracta de la construcció d’una petita escullera sota el nivell del mar que garantirà que l’acció continuada de l’aigua no pugui tornar a erosionar el suport del mur. Els darrers dies ja es van començar a portar roques de grans dimensions, en una feina que ara s’intensificarà encara més.

L’actuació se centrarà en la banda oest de la platja de Sa Palomera que dóna a la sortida de la riera, i que està limitada en la part nord pel mur malmès.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics