El Govern local defensa l’auditoria i acusa a ERC de fer demagògia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

aigua-aixetaL’executiu de Palafolls ha respost a ERC després que la formació considerés “incompleta” l’auditoria econòmica de l’aigua.

El Govern local ha defensat, en declaracions a aquesta emissora, que l’auditoria encarregada al Consell Comarcal del Maresme permetrà fer un retrat complet de la realitat del subministrament d’aigua al municipi. Els republicans consideren que encarregar només un estudi de la part econòmica és insuficient per retratar l’estat actual de la concessió, pel que consideren que seria necessari que l’anàlisi també tingués en consideració aspectes tècnics. El Govern manté que l’administració supramunicipal “tindrà accés a tots els expedients”, uns documents on asseguren que també s’hi reflecteix -a través de les xifres econòmiques de la concessió- les obres fetes. Asseguren que l’auditoria no es podria fer sense saber aquesta part física i de manteniment.

Veuen “demagògia” darrere el posicionament dels republicans. Apunten que no es tracta que l’aigua sigui més cara a Palafolls , sinó que “sembla més cara perquè el clavegueram s’inclou dins el rebut”, mentre que en d’altres municipis no.

En el cas d’Arenys de Munt també van demanar l’auditoria a l’administració i el document va constatar que  l’empresa concessionària havia tingut més guanys dels que havia declarat, i que per tant la liquidació no s’havia de pagar. El resultat final va ser favorable per l’Ajuntament, i l’empresa els va haver de pagar 345 mil euros. El servei es va remunicipalitzar i Sorea assegura que des d’aleshores els costos s’han incrementat un 30% a Arenys.

El govern defensa que l’auditoria pública, i no encarregada a una empresa privada, permetrà analitzar al complet l’estat de la concessió. A més, defensen que es tracta d’una decisió presa a nivell polític des de l’equip de govern.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics