URGENT

L’ACA actua contra la vegetació invasora a Malgrat

Compartiu aquesta història
577e3419-e14d-4cff-b4f3-bd48078fb614
Tram del rec Viver de Malgrat després de l’actuació de l’ACA. Generalitat de Catalunya

Els treballs els ha dut a terme l’Agència Catalana de l’Aigua en un tram de 350 metres del Rec Viver de Malgrat de Mar i ha consistit en la retirada de canyes i l’aplicació de tractaments per evitar que les herbes tornessin a brotar. Les mesures, manté l’ACA, serviran per garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar riscos en cas d’avingudes.

Les tasques realitzades per l’Agència s’han dut a terme en un tram fora de la zona urbana de Malgrat. L’actuació s’ha concentrat en la zona del Pla del Grau, des del pont del tren fins 50 metres aigua avall del camí del Pla.

Les mesures han anat encaminades a retirar les acumulacions de canya americana que hi havia a la llera i que obstaculitzaven el pas de l’aigua, a més d’aplicar dos tractaments a les arrels d’aquesta espècie invasora per evitar el seu rebrot. Això, assegura l’òrgan, afavorirà la proliferació d’espècies vegetals habituals d’aquest ecosistema i no de les invasores.

L’actuació, apunten, servirà per garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram i minimitzarà el risc de desbordament en cas que augmentés el cabal del rec. L’ACA ja va dur a terme una actuació similar a Blanes fa uns mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics