Protecció Civil activa la prealerta per la previsió de pluges intenses

Alerta per fort vent i pluja. SMC
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Alerta per fort vent i pluja. SMC
Alerta per fort vent i pluja. SMC

El cos demana prudència davant l’arribada d’un front de pluges, fort vent i mala mar a partir d’aquest vespre, que poden generar incidències a partir del vespre al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i a totes les comarques de Girona.

El fort onatge, a més, pot afavorir més inundacions.

Davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges intenses a partir d’aquest vespre i duran la proper nit al litoral de Barcelona, Protecció Civil ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions, l’INUNCAT.

A partir de la matinada les pluges es dirigiran des del litoral i prelitoral cap al nord, des del Baix Llobregat a l’Alt Empordà. A les zones afectades es podrà superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts i les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta, calamarsa o pedra petita.

Es preveu un episodi d’acumulació d’aigua al vespre a les comarques de Girona, on s’espera la crescuda del cabal dels rius i rieres.

L’onatge, podrà superar els 2,5 metres i afectar el front marítim sobretot durant la nit a tot el litoral excepte l’extrem sud. Es preveu que l’episodi s’allargui fins demà a la tarda.

Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat en els desplaçaments al vespre. Davant la previsió de pluja intensa la propera nit, recomanen no aparcar vehicles a prop de rieres o punts subterranis inundables, ni que creuin rius o rieres, ja que l’aigua podria arrossegar el vehicle.

També recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d’accessos a les zones de risc i els accessos al litoral.

El  telèfon d’emergències és el 112.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics