Unes jornades aproparan la natura de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

espai-natural-palafollsEl Maresme és una de les comarques més forestals de Catalunya, té un 65% de territori cobert de boscos. Amb la finalitat de descobrir la riquesa natural de l’Alt Maresme, tant flora com fauna, l’Àrea de Medi Ambient ha organitzat un curset gratuït per apropar les característiques de l’entorn de Palafolls. Hi haurà 4 jornades, una cada dissabte de maig, on experts parlaran del clima, la vegetació, la fauna i es tancarà amb una sortida guiada per posar en pràctica la informació teòrica.

El consultor mediambiental, Pere Alzina, és un dels experts que hi participaran. Destaca els ecosistemes de la zona i com la concentració de diversos hàbitats repercuteix també en una fauna única.

El Maresme és la zona amb el nombre d’espècies d’aus més alt, a tota la comarca s’hi concentren la meitat de les espècies de Catalunya, amb especial importància a la zona nord de Palafolls i Tordera.

La muntanya però també els aiguamolls i la presència d’aigua dolça facilita, doncs, la presència d’aquesta riquesa. A més, el Maresme compta amb un “Atles d’ocells nidificants” que data de fa 12 anys.

El futur de la fauna està lligat a la preservació del territori. Alzina apunta que la zona més problemàtica són els camps de conreu que ja no es treballen i on un creixement brusc industrial perjudicaria l’equilibri. I d’altra banda, la proliferació de matollars als boscos i que són un factor més en els incendis forestals.

El curs començarà el proper 6 de maig i es tancarà el dissabte 27. Les places són limitades, les inscripcions estan obertes fins el 28 d’abril i es farà en horari de matí (9h a 13h).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics