L’Ajuntament inicia un protocol de vigilància antiincendis  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El regidor de medi ambient, Juan Andrés Osorio, assegura que l’Ajuntament està “extremament preocupat” en relació amb els últims focs. La vigilància és “constant”, diu, i s’ha iniciat un protocol de vigilància a les zones verdes que es poden veure afectades per incendis.

No s’han donat més detalls al respecte. Les altes temperatures i la escassetat de pluja obliguen a augmentar les precaucions respecte la manipulació de foc i petards, sobretot coincidint amb la nit del 23 al 24 de juny.  El consistori palafollenc fa una crida a la responsabilitat i recorda la prohibició de fer foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre  als terrenys forestals del terme municipal. Tampoc es pot encendre foc en els 500 metres que els envolta.

La fase principal de neteja de franges ja està feta, però també es realitzen les tasques de neteja de camins. Els treballs ja estan executats un 80% i aquesta propera setmana s’acabaran de repassar. En el cas de les finques privades, Osorio diu ja s’ha comunicat als propietaris que executin la pertinent neteja i que al no rebre resposta és l’Ajuntament qui assumeix els treballs revertint la factura al titular del terreny. A més, s’han iniciat, explica, les corresponents investigacions. Demanen també la col·laboració ciutadana davant qualsevol indici de foc.

Petit foc en un marge de Sant Genís. RP
Petit foc en un marge de Sant Genís. RP

L’ens reitera que qualsevol persona que incompleixi les prohibicions relacionades amb la prevenció d’incendis forestals serà objecte de denúncia al Cos d’Agents Rurals.

Així, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, està prohibit llençar coets, focs d’artifici o objectes encesos i fer cap foc d’esbarjo on s’hi inclouen barbacoes i les fogueres de Sant Joan. L’Ajuntament demana a través d’un ban d’alcaldia  l’ús responsable i controlat de petards coincidint amb la celebració de la Revetlla.

Amb el foc no s’hi juga i és feina de tots aturar aquesta situació

De fet, una nova mostra de la perillositat de qualsevol guspira de foc és que aquest matí hi ha hagut un nou petit incendi a Palafolls. Ha sigut un voral a Sant Genís per una possible burilla. S’hi ha desplaçat una dotació dels Bombers i la Policia Local de Palafolls.

Coincidint amb la nit del 23 al 24 de juny les ADF i els bombers han muntat un operatiu especial per preservar del foc la massa forestal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics