Blanes posa en funcionament  el registre de “grups d’interès”  

Oficina de l'AMIC de Blanes. Aj. Blanes
Oficina de l'AMIC de Blanes. Aj. Blanes
Oficina de l’AMIC de Blanes. Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha creat el Registre dels Grups d’Interès. Es tracta d’una eina de participació ciutadana vinculada a la Llei de Transparència. D’aquesta manera, el consistori blanenc espera promoure la participació ciutadana. El registre ja existeix a nivell nacional, però el que fa Blanes és generar un accés directe al web.

Què són els grups d’interès?

Són persones físiques o jurídiques i les organitzacions que desenvolupen activitats que poden influir en la presa de decisions. Estan inscrits com a grup d’interès la concessionària d’autopistes Abertis, la constructora Acciona, però també grups de la zona com la plataforma Preservem el Maresme o la Fundació Aspronis.

El consistori blanenc va ser un dels cinc ajuntaments d’arreu de Catalunya que, ara fa uns mesos, va aprovar una moció en sessió plenària que promovia la creació d’aquest registre a nivell municipal.

L’administració local ha creat un enllaç accessible des de la pàgina principal que vincula directament amb el servei.

L’objectiu del registre és inscriure i donar a conèixer els grups d’interès i les seves respectives activitats d’influència. La inscripció es pot fer telemàticament, és pública, gratuïta i, alhora, permet consultar els grups d’interès inscrits i les dades que hi constin.

Els inscrits tenen dret a rebre alertes sobre matèries del seu interès. Els alts càrrecs només poden rebre els grups d’interès inscrits o en procés d’inscripció.

Actualment hi ha un total de 2149 Grups d’Interès inscrits a nivell català, així com 114 sol·licituds d’inscripció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics