El Fisures estrena espais i la participació d’una entitat de PLF

Un dels espectacles del Fisures d'edicions anteriors.

El Festival d’art pluridisciplinar de Palafolls inundarà aquest cap de setmana diversos indrets del municipi amb espectacles de clowns, dansa i teatre. Una de les novetats d’aquest any és que es convida una entitat del poble. Ho explica l’Antoni Selvaggi, coordinador de cultura de l’Ajuntament de Palafolls.

Hi ha fins a 9 propostes seleccionades pel jurat i 1 espectacle d’una entitat de Palafolls convidada. La idea de l’organtizació és que en cada edició n’hi participi una.

El coordinador de cultura, Antoni Selvaggi (esquerra) i la regidora de Cultura, Rosa Garcia (dreta), en la presentació del Fisures. RP
El coordinador de cultura, Antoni Selvaggi (esquerra) i la regidora de Cultura, Rosa Garcia (dreta), en la presentació del Fisures. RP

El moviment serà un dels protagonistes de la quarta edició del Fisures tant en format dansa com en acrobàcies. Es mantenen alguns espais, però se n’inclouen de nous com la Piscina i el Castell. Així, la Plaça Joaquim Ruyra, el Casal de la Dona, el Castell, el Mid, la plaça de l’Església, la Piscina, el Palauet i el Fòrum Palatiolo són els escenaris escollits per acollir els actes del festival.

El Fisures s’estrenarà aquest dissabte amb un espectacle de carrer itinerant sota el títol “Revoluclown” a les 13h a la Plaça Joaquim Ruyra. La resta d’actuacions es concentraran al vespre, quan es podrà gaudir de charleston i cabaret al Casal de la Dona, un espectacle de dansa de l’Escola del MiD al Castell –l’entitat convidada-, l’actuació de la companyia “Baron Rat” i un recital poètic amb concert i moviment.

Per desplaçar-se fins al castell, hi haurà habilitat un servei d’autobús gratuït des del carrer Sindicat al costat del Casal de la Dona.

El diumenge la programació començarà a les 18h i pren protagonisme el diàleg. S’iniciarà amb una representació de microteatre sobre els sentiments més íntims com la por, els somnis i els desitjos, poc després al Casal de la Dona hi haurà un monòleg sobre com una dona aparentment normal pot cometre un crim violent i el vespre tornarà a agafar el relleu l’expressió del cos en moviment amb dues actuacions al Palauet a partir de les 20h. Tancarà el quart Fisures la representació “La calle de los macabros”.

La regidora de Cultura, Rosa Garcia, assegura que es tracta d’una proposta ja consolidada i amb la que s’espera atraure públic tant del municipi com dels voltants.

L’edició d’aquest any ha rebut una  60a de propostes artístiques per incloure-les a la programació d’aquest cap de setmana, una participació rècord.  Les representacions les ha escollit un jurat amb el contingut, el format i la qualitat com a criteris.

La particularitat del Fisures és que l’art difícil de classificar surt al carrer i a les places de Palafolls per tal que convisqui amb la població. El festival, organitzat per l’Ajuntament, compta amb un pressupost de 9.000 euros. La Diputació en subvenciona 2.800. La programació completa del Fisures amb els corresponents horaris i ubicacions la conté l’agenda mensual de l’Ajuntament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics