L’Ajuntament indemnitzarà amb 40 mil euros una ciclista que va caure al carrer de nit  

Camí Estany Bufador. Google Maps
Camí Estany Bufador. Google Maps
Camí Estany Bufador. Google Maps

Els fets es remunten a l’11 de desembre de 2014 a les 21h quan una treballadora de la zona de la Petita Indústria circulava pel carrer de l’Estany Bufador i va caure. El motiu de l’accident, segons la ciclista, va ser una tanca que es trobava a la calçada per unes obres que no estaven senyalitzades.

Arran de la caiguda, es va ocasionar una fractura al braç i va haver de ser operada tres vegades. Tot plegat li ha ocasionat una limitació en el moviment del braç i una cicatriu, a banda dels dies d’hospitalització i d’incapacitat.

Segons publica la Generalitat de Catalunya, en l’informe elaborat per la Policia Local i l’arquitecte municipal, el mateix dia dels fets es va comprovar que el vial tenia molt poca visibilitat per la manca d’enllumenat públic i tampoc estaven senyalitzades les obres. A més, la tanca delimitava un forat que tampoc estava marcat.

En l’informe de l’arquitecte es conclou que es pot considerar l’accident com a fortuït “ja que l’enllumenat de qualsevol vehicle ha de ser suficient per la visió dels obstacles”.

Segons la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, la part reclamant considerava que els danys eren imputables a l’Ajuntament per un funcionament anormal  del servei. L’Administració va proposar desestimar la reclamació per considerar que la tanca protectora la va col·locar l’empresa que executava les obres, “pel que hauria de ser la responsable dels  fets”, i d’una altra es va argumentar que la conducta de l’accidentada no era l’habitual en referència a “circular per la via de nit sense il·luminació reglamentària obligatòria”.

La Comissió ha acabat concloent que una de les causes de l’accident “ha estat l’omissió de l’Ajuntament” pel que fa a l’enllumenat públic, però també que la ciclista no duia la corresponent il·luminació reglada. El Consistori hauria d’indemnitzar l’accidentada amb 37.419,63. La xifra inicial era de 56.696,41 euros que s’ha acabat reduint per no dur la llum correcta a la bicicleta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics