Front comú d’ERC i Bermán contra la gestió del govern amb la planta de biogàs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i les diferències que separen els republicans i l’antic popular i ara no escrit Óscar Bermán, els dos grups a l’oposició no recolzen el procediment que ha seguit l’executiu local en la modificació del PGO. Cadascú ha anat per la seva banda, però han defensat els mateixos punts.

En l’últim ple es van desestimar les al·legacions i Bermán i ERC van tornar-hi a votar en contra. Ambdós consideren que no s’ha escoltat al poble i hi veuen “interessos ocults”. Han tornat a reclamar més transparència en un assumpte que genera “preocupació i inquietud entre els ciutadans”.

Entre l’aprovació inicial i la provisional només han passat 3 mesos, una velocitat “rècord” pels republicans. Des de la formació liderada al plenari per Francesc Alemany, s’ha retret a l’Administració local que hagi desestimat les al·legacions tant ràpidament i ha posat sobre la taula, que si bé és cert que l’entitat ha incomplert el procediment a l’hora de presentar instàncies amb l’Ajuntament, l’Administració local també ha incomplert la normativa i “no passa res”.

El consistori estaria obligat a notificar a l’entitat que no ha utilitzat el mètode adequat, si admet el document a tràmit, s’ha de posar en contacte amb l’entitat i contestar en el termini d’un mes. S’haurien incomplert aquests 3 punts.

Bermán s’ha preguntat si l’alcalde hi té interessos i ha coincidit amb els republicans pel que fa a la manca de transparència. Pel no adscrit no s’ha parlat dels problemes de mobilitat que ocasionarà ni d’un possible cas de fuita en la planta.  Per l’ex popular, no s’han escoltat els veïns que s’hi oposen.

El nou document, que ara ha de passar pel filtre de la Generalitat de Catalunya, iguala tots els sectors de la zona industrial a l’hora d’importar residus. El nou planejament limita a la meitat les deixalles externes que es portin a Palafolls, pel que les indústries que vulguin construir algun tipus d’infraestructura per transformar els residus ho han de fer amb el 50% de deixalles pròpies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics