Suspenen les obres de la C-32 a l’espera del judici

Cartell anunciat el nou ramal. Aturem la C-32
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Cartell anunciat el nou ramal. Aturem la C-32
Cartell anunciat el nou ramal. Aturem la C-32

El jutge ha suspès les obres de la C-32 fins que no se celebri el judici i hi hagi una sentència definitiva. La plataforma Aturem la C-32 havia requerit davant la justícia que no s’iniciessin les obres de la prolongació de l’autopista entre Blanes i Lloret de Mar fins que no se celebrés el judici definitiu. A finals de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admetia a tràmit el recurs presentat per la plataforma opositora.

Per la plataforma és una resolució important perquè implica que el jutge veu indicis que el projecte no compta amb el corresponent estudi ambiental. Així ho diu un dels membres d’Aturem la C-32, Joan Mora.

 

 

 

La plataforma està ara a l’espera del judici, que encara no se sap quan se celebrarà. S’han mostrat “contents” i celebren “amb prudència” la suspensió cautelar. De moment, no es pot començar cap moviment de màquines, expropiació ni marcatge de bosc fins que no se celebri el judici.

 

La mesura vol evitar que comencin unes obres que puguin generar un dany irreversible si la sentència final diu que no s’haurien d’haver iniciat en primer lloc. La plataforma considera que l’estudi ambiental no està actualitzat, ja que data del 2000.

El projecte definitiu que es va aprovar el 2016 anirà finalment a judici. La primavera de fa un any es van celebrar dues consultes a Lloret i Blanes on el resultat va ser contrari al ramal. D’altra banda, la Generalitat i empreses de mobilitat eren partidàries del ramal que havia de “millorar la connexió i  agilitzar el trànsit” entre Blanes i Lloret. Les obres, però, ara estan aturades.

En concret el tribunal estima que les parts que hi ha presentat al·legacions (empreses, gremis i Generalitat) defensen que la suspensió de les obres comportaria important perjudicis, però no aporten cap informació sobre els perjudicis que es podria derivar si s’hagués de desfer l’obra sense avaluació ambiental.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics