Comença el Concurs Internacional de Focs de Blanes

46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Quim Llorens
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Quim Llorens
46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici. Quim Llorens

Aquesta nit comença el 47è Concurs Internacional de Focs d’artifici de Blanes. Des d’avui fins el dimecres 26 de juliol Blanes reunirà en cinc dies prop d’un milió de visitants.

Avui comença la festa amb Vulcano de Madrid, demà serà la pirotècnia Tomàs de València, el dilluns els guanyadors de l’any passat els Hermanos Ferrández de Múrcia, el dimarts la companyia francesa Fêtes Pyrotechnie Harnes i tancarà el dimecres l’asturiana Pirotècnia Pablo.

Una de les principals novetats d’aquest 2017 és que s’ha augmentat el nombre de premis. Així, a banda d’un 1er Premi dotat amb 6.000 €, hi ha un 2on premi de 2.000 €. D’altra banda, la pirotècnia guanyadora s’endurà tres contractes: un per disparar de nou al concurs de Blanes, a la Festa Major de Lloret i a les Fires de Sant Narcís de Girona. Una altra novetat és que Blanes retrà homenatge al Girona Futbol Club amb motiu que ha aconseguit el somni llargament esperat de pujar a primera divisió. El reconeixement consistirà en què els tres avisos que es disparen cada nit abans que comencin els espectacles es faran amb efectes pirotècnics de color vermell i blanc, els mateixos que identifiquen l’equip gironí.

El Jurat del concurs està format per 58 persones: 8 són els membres de la Comissió Tècnica especialitzada, i els altres 50 són el Jurat Popular.

Tots els membres, tant la Comissió Tècnica com el Jurat Popular, han de qualificar de 1 a 10 punts cadascun dels 5 aspectes que es valoren als castells de focs: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes disparats, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos cotats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

Hi també novetats en el Veredicte. S’ha volgut fer una prova pilot i s’ha convocat al públic en general perquè assisteixi a un acte que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 27 de juliol a les 7 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics