Més de 20 anys dels “sopars a la fresca”  

Sopars a la fresca del 2017. RP
Sopars a la fresca 2016
Sopars a la fresca 2016

El format  i els organitzadors han canviat en les dues últimes dècades i també el nom que ha rebut l’espai de sopars de germanor de la Festa Major. El que sí que s’ha mantingut és l’essència amb què naixia la Festa de la Pasta, i que actualment s’ha rebatejat com a Sopars a la fresca.

Ara se n’encarrega la Comissió d’Agermanament, que ho ha convertit en un espai d’intercanvi gastronòmic  entre els pobles agermanats. Els Sopars a la fresca d’enguany comptaran, com ja és tradició, amb la participació dels italians de Poppi  i els francesos de les Valls d’Ax, però la principal novetat és que tornarà, després d’uns anys d’absència, una delegació  de polonesos de Stegna, que faran  més de 2.000 km en furgoneta fins a Palafolls. Les delegacions portaran dels seus països els ingredients necessaris per cuinar els seus plats més representatius. Jesús Machín és portaveu de la Comissió d’Agermanament de Palafolls.

Els beneficis serveixen per cobrir les despeses desplaçament de les delegacions i, en el cas de l’estand de Palafolls, els costos d’organització. Per exemple, l’any passat es va sumar un total de 13.500 euros només a la caseta palafollenca, que un cop restades les despeses del menjar i altres es va quedar en un benefici de 1.000 euros, uns diners que s’invertiran en altres esdeveniments que organitzin.

Durant el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major es podran tastar els plats més típics d’Itàlia, França i Polònia a les 20.30h a la Plaça de les Valls d’Ax.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics