URGENT

9 nens s’entornen al Sàhara després del “Vacances en pau”

Compartiu aquesta història

saharaEl programa de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara ha permès que una família palafollenca acollís una nena del Sàhara. En total han sigut 9 els infants que han vingut a l’Alt Maresme per beneficiar-se del programa “Colònies per a infants sahrauís refugiats”, dels quals 4 era la primera vegada que hi participaven.

Tot i les dificultats d’idioma i d’adaptació que pot suposar per aquests nens i nenes traslladar-se durant dos mesos lluny del seu país i les seves famílies, l’Associació  Malgrat amb el Sàhara en fa una valoració positiva i assegura que no hi ha hagut grans problemes d’adaptació.

Un dels principals esculls amb què topa l’associació és la implicació de les famílies acollidores. Tal i com explica la Natatxa Frutos, membre de l’associació,  a partir de la crisi s’ha produït una davallada dels voluntaris que acullen nens sahrauís en els mesos més càlids de l’any.

A més a més de Palafolls, també s’hi han implicat famílies de Santa Susanna, Pineda, Calella i Arenys de Munt. Hi poden participar els infants d’entre 9 i 12 anys i la majoria dels nens repeteix amb la mateixa família acollidora en les futures edicions. Els tràmits que han de passar els voluntaris no són complicats, es demana que es tingui cura del nen i se’l tracti com un fill més, es realitzen unes entrevistes per comprovar la idoneïtat i un cop signats els documents es dona llum verda. Frutos ha volgut trencar prejudicis i defensa que pels infants l’estada a casa nostra  són unes vacances i que desitgen tornar amb la seva família i amics al Sàhara.

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics