PLF es posiciona en contra de la violència masclista

Diversos alumnes de l'Institut de PLF han llegit el manifest de condemna a la violència masclista - (Ràdio PLF)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Diversos alumnes de l'Institut de PLF han llegit el manifest de condemna a la violència masclista - (Ràdio PLF)
Diversos alumnes de l’Institut de PLF han llegit el manifest de condemna a la violència masclista – (Ràdio PLF)

Demà dissabte, 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. PLF, igualment com altres municipis, se suma a la campanya de rebuig contra aquest tipus de violència, una realitat malauradament existent a la societat actual.

Avui divendres, a dos quarts de 12 del migdia, una gran quantitat de palafollencs i palafollenques s’han concentrat a la plaça Major, davant de l’Ajuntament, per sumar-se a la lectura del manifest de condemna contra la violència de gènere d’aquest any.

El manifest de condemna l’han llegit diversos alumnes de L’Institut de la Font del Ferro de PLF, que s’han repartit la lectura dels diferents missatges de condemna i denúncia que explicitava el text.

Després de l’acte, on s’han inflat 8 globus en representació de les 8 dones assassinades en el que portem d’any, l’alcalde Valentí Agustí ha pres la paraula, remarcant el concepte que la violència masclista “no és un tema de les dones, sinó que és un tema de tots”.

A PLF també s’ha promogut la producció d’unes bosses amb el missatge “Ni cops que marquin ni paraules que fereixin”, i se n’han repartit diverses al final de l’acte d’avui al migdia. El Local Jove de Can Batlle, per la seva banda, també s’ha adherit a la campanya #MeToo i ha organitzat un concert acústic per avui divendres a 9 del vespre.

Aquesta mateixa setmana, des del programa Palafolls en Xarxa es va organitzar un debat al voltant de la violència masclista i de la realitat social que envolta aquest tipus de violència, amb la participació de Judit Puig, de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de PLF, Anna Rovira, tècnica de comunicació, i Albert Muñoz, tècnic de joventut.

Entre d’altres qüestions, es va fer una referència a la realitat actual, segons dades d’aquest mateix any 2017. Judit Puig explicava que, si s’observen les dades, cal no abaixar la guàrdia, perquè les dades de casos de violència masclista no han disminuït al llarg dels anys.

De fet, segons ha informat el cos de Mossos d’Esquadra, fins a l’octubre d’aquest any 2017 s’han instruït un total de gairebé 11 Mil denúncies en l’àmbit de la violència de gènere, un 3,5% més que el mateix període d’ara fa un any.

Anna Rovira, tècnica de comunicació i responsable de cultura, parlava també de la necessitat de no normalitzar les situacions de violència masclista, un fet que cada cop succeeix més sovint.

A banda de la concentració d’avui al matí, PLF ja fa dies que ofereix una proposta que té per objectiu la visibilització d’aquesta problemàtica social. Es tracta de l’exposició del MiD dedicada a la campanya #MeToo, a través d’un laberint d’ombres femenines acompanyades de frases que conviden a reflexionar al visitant a l’entorn de la realitat de la violència masclista i la seva normalització social. Són expressions com per exemple “el gènere està entre les orelles i no entre les cames”, “el silencio estimula al verdugo”, o també frases com “alguna cosa deuries fer”, que justifiquen la violència i tendeixen a culpabilitzar la víctima que la pateix.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics