Pineda celebra aquest cap de setmana els cent anys de l’edifici de l’Ajuntament

Ajuntament de Pineda de Mar - (canalajuntament)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Ajuntament de Pineda de Mar - (canalajuntament)
Ajuntament de Pineda de Mar – (canalajuntament)

Pineda de Mar està d’aniversari aquests dies. Aquest cap de setmana es commemora el centenari de l’edifici de l’Ajuntament, així com també se celebren els 100 anys de la col·locació de la primera pedra de la Biblioteca Popular Serra i Moret.

Tot plegat es fa a través de diverses activitats, com tallers, espectacles i activitats modernistes. Els actes comencen aquest dissabte, amb una cercavila a dos quarts de 12 del migdia pels carrers del centre de Pineda, sortint de la Plaça del Mar i fins a la plaça Catalunya.

Durant tot el cap de setmana es pot visitar la fira d’artesania, a la vegada que els visitants també poden gaudir d’actuacions de circ, teatre, música, cercaviles i la projecció del curtmetratge “Major 57”, una proposta cinematogràfica dedicada a la folklorista Sara Llorens, a la vegada dona de l’alcalde de Pineda ara fa cent anys, Manuel Serra i Moret.

A l’entrada del consistori, la celebració d’aquest centenari s’escenifica amb una exposició de material històric sobre la casa de la Vila.

El punt culminant d’aquests actes de celebració arriba al migdia del diumenge, amb la representació teatral de Sara Llorens, que transportarà als espectadors a la col·locació de la primera pedra de la Biblioteca, situada a la plaça de les Mèlies, i que anirà recorrent el poble en cercavila fins a la plaça Catalunya.

Allà es farà l’acte institucional del centenari, amb un homenatge als mestres i a les àvies centenàries, juntament amb danses i música.

Per tal de promocionar els actes de celebració d’aquest centenari, l’Ajuntament ha editat un programa amb un disseny molt especial. Es tracta d’un programa en format revista i que porta per títol “Vida Nova”, amb el mateix format que tenia aquesta revista pinedenca publicada al municipi entre els anys 1916 i 1922.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics