Blanes reobrirà abans de Nadal el tram del camí de ronda tancat des de fa més de 10 anys

(Olga Garsaball)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Aquest tram del camí de ronda obrirà després de més de 10 anys tancat al públic - (Olga Garsaball)
Aquest tram del camí de ronda obrirà després de més de 10 anys tancat al públic – (Olga Garsaball)

El camí de ronda que surt de la cala Bona de Blanes i fins a Lloret es reobrirà finalment després de 10 anys tancat al públic.

Així ho ha anunciat el consistori blanenc, que està a punt de finalitzar les obres de recuperació d’aquest tram del camí, comprès entre la cala de Sant Francesc –coneguda també com a cala Bona– i Lloret de Mar.

Els treballs de recuperació d’aquesta part del camí han rebut el suport econòmic de diverses institucions implicades, tant locals com estatals, que han invertit un total de 250.000 euros en la rehabilitació d’aquest espai.

En concret, per una banda s’han destinat 134.000 euros a les obres d’arranjament realitzades al llarg d’aquest any a la part que passa per l’interior de la Cala, a la zona del restaurant. Allà s’ha pavimentat el terra, s’han adequat els accessos a la platja, s’ha reparat l’escala que connecta amb l’ermita de Sant Francesc i també s’han millorat parts estructurals i del mobiliari.

Per altra banda, els altres 116.000 euros, invertits des de l’Ajuntament i el Ministeri, han estat destinats a l’arranjament del camí que ha d’obrir-se d’aquí a poques setmanes, i que han consistit en la col·locació d’una nova barana de seguretat i la instal·lació dels elements necessaris per garantir l’estabilitat d’aquell tram, que anteriorment havia viscut esllavissades, ensorraments, arbres caiguts, entre d’altres afectacions que van fer que s’hagués de tancar al públic.

L’alcaldessa accidental de Blanes, Pepa Celaya, va dir ahir que la recuperació d’aquest tram del camí de ronda era, més que una promesa, “una necessitat”, i va dir que els blanencs “tornen a tenir a disposició un paisatge privilegiat que molts van gaudir fa anys passejant pel camí”.

A banda d’aquesta actuació, ara ja a punt de finalitzar, l’Ajuntament de Blanes preveu continuar amb més actuacions en aquest camí. Així, es preveu que es recuperi també el tram que connecta la cala Bona fins el Carrer de l’Ermita, al costat de l’entrada posterior del Jardí Botànic Marimurtra.

La setmana vinent es tanca el termini per presentar les propostes per a l’adjudicació del projecte, que compta amb un pressupost de més de 205.000 euros. Està previst que les obres s’iniciïn el proper mes de gener o febrer i que estiguin enllestides abans de l’estiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics