URGENT

Avui se celebra el ple per escollir el nou alcalde o alcaldessa de Blanes

Compartiu aquesta història
El ple d'avui servirà per conèixer el nou alcalde de Blanes - (Ajuntament de Blanes)
El ple d’avui servirà per conèixer el nou alcalde de Blanes – (Ajuntament de Blanes)

Avui dijous a les 6 de la tarda s’ha convocat el ple extraordinari que ha de servir per escollir el nou alcalde o alcaldessa de Blanes, després de la renúncia a l’alcaldia de Miquel Lupiáñez.

El PSC, antic partit de Lupiáñez, presenta com a candidat al càrrec al regidor Mario Ros. Aquesta és, de moment, l’única confirmació de candidatura a l’alcaldia, tot i que darrerament s’havia especulat sobre la possibilitat que diverses forces polítiques del consistori sumessin forces i facilitessin l’alcaldia a Joan Salmerón, d’ICV-EUiA.

Sigui com sigui, qualsevol candidat dels grups municipals –exceptuant el PSC– que vulgui presentar candidat o candidata al càrrec, necessitaria sumar 11 vots. Per altra banda, el candidat socialista Mario Ros en té prou amb el suport del seu partit, ja que aquesta va ser la llista més votada als darrers comicis, celebrats el 2015.

En el mateix ple extraordinari també prendran possessió del seu càrrec els dos regidors que s’incorporen de nou al consistori, com són Laia Buixeda, del grup municipal de la CUP, substituint a Jaume Pujadas, i Jordi Blai, que en aquest cas substitueix a l’exalcalde i exsocialista Miquel Lupiáñez.

Després de la sessió extraordinària, està prevista la celebració d’un ple ordinari que se celebrarà a l’hora habitual, les 7 del vespre, i que comptarà amb 18 punts a l’ordre del dia.

Entre els punts que es debatran s’hi inclouen les aprovacions definitives de les ordenances fiscals de 2018, així com de l’ordenança reguladora de les terrasses dels establiments de restauració del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics