URGENT

“Cases amb eixida i hort” es presenta avui a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Compartiu aquesta història
El llibre, que es va regalar als palafollencs a principis d'any, es presenta avui a l'Arxiu Nacional de Catalunya - (Ajuntament de PLF)
El llibre, que es va regalar als palafollencs a principis d’any, es presenta avui a l’Arxiu Nacional de Catalunya – (Ajuntament de PLF)

El llibre de Xavier Salicrú, editat per l’Ajuntament de Palafolls el Nadal de l’any passat, es presenta a les 19h d’aquest vespre a la Sala d’Actes de l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, en un acte organitzat per la Societat Catalana de Genealogia.

El llibre “Cases amb eixida i hort, aproximació als orígens urbans de Palafolls. Segles XVI-XX” fa un repàs a l’evolució urbanística del nostre municipi, concentrant-se en els dos nuclis principals, com són Sant Genís i Les Ferreries.

En declaracions a aquesta emissora, Salicrú ha explicat que la intenció és fer extensiva la recerca a la resta de cases més dispersades del municipi.

En aquest sentit, Salicrú ha destacat que una recerca mai es pot donar del tot per tancada, explicant que si ara es tornés a editar el llibre s’hi podrien incloure més àmbits de treball.

L’obra de Salicrú té un caràcter molt gràfic, gràcies als plànols que acompanyen el text i que retraten el creixement notori de Palafolls durant els últims cinc-cents anys.

El llibre també inclou un anàlisi històric de les cases més antigues del poble. Gràcies a aquest minuciós treball, l’autor apunta que a l‘any 1921 Palafolls estava ocupat per 125 cases.

El llibre va ser regalat per l’Ajuntament de Palafolls a principis d’aquest any als ciutadans, seguint amb la seva tradició de regalar llibres relacionats amb el nostre municipi.

A més, la publicació “Cases amb eixida i hort” ha estat la llavor d’una activitat nascuda aquest setembre, amb molt d’èxit, quan el propi autor del llibre, Xavier Salicrú, va dirigir una visita guiada pel casc antic de Palafolls.

Salicrú valora molt positivament l’acollida que va tenir aquella visita guiada d’ara fa uns mesos, i que va servir per donar a conèixer el patrimoni històric que té Palafolls a través d’aquestes cases, així com de la recerca duta a terme per a la publicació d’aquest llibre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics