URGENT

Una millor comunicació entre centres sanitaris estalvia temps i desplaçaments als pacients

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva, organisme que gestiona els CAP de la nostra zona i també els hospitals de Calella i Blanes, ha impulsat un nou sistema de missatgeria i connexió entre centres mèdics tant públics com privats.

Es tracta d’una eina amb la qual s’aconsegueix un diagnòstic més ràpid del casos, evitant que els pacients hagin de realitzar visites mèdiques.

Aquest sistema permet la interconnexió entre sistemes informàtics diferents per tal d’enviar peticions de proves diagnòstiques, monitoritzar-ne el seu seguiment, així com rebre resultats entre els centres que treballen amb un mateix pacient. En aquest sentit, el nou sistema no només serveix per fer l’enviament de les proves mèdiques, com poden ser anàlisis o radiografies, sinó que permet també el diàleg entre professionals de diferents centres a l’hora de buscar i millorar els diagnòstics.

El sistema, impulsat des de la Corporació, s’anomena WiFIS i funciona amb la plataforma IS3 del Departament de Salut.

Aquest nou programari es duu a terme amb èxit entre tots els centres de la Corporació i les entitats privades adherides. Ara, aquest model s’exportarà, cosa que permetrà que se’n puguin beneficiar el major nombre de centres possibles.

Per tal de poder exportar-lo, s’ha agafat com a referència el model que utilitzen els bancs amb els caixers automàtics.

Així, de la mateixa manera que un usuari pot treure diners des de qualsevol caixer sense necessitat d’haver de tenir un compte corrent en aquella entitat, en el cas de la informació mèdica, aquesta es pot distribuir entre els centres mèdics tot i que no dependre d’un mateix organisme, i amb total confidencialitat i seguretat. Aquest sistema ajuda a millorar l’atenció al pacient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics