URGENT

Malgrat avalua els danys del temporal d’ahir mentre espera resposta de l’Estat

Compartiu aquesta història
Imatge del temporal d'ahir
Imatge del temporal d’ahir

La jornada d’ahir, especialment durant les franges de la matinada i fins a la tarda, la borrasca coneguda com a “Ana” va escombrar part del territori, i va deixar una part dels seus efectes al litoral de Malgrat.

Un dels indrets que més s’ha vist afectat és la zona dels càmpings, al final del camí de la Pomereda, que va ser la zona on més s’han fet visibles els efectes de la borrasca, amb una inundació que durant tot ahir va afectar l’accés als càmpings.

Segons ha explicat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Malgrat, Mireia Castellà, el consistori volia posar a licitació les obres de millora del vial a l’octubre, que depèn de l’Ajuntament, però van haver de demanar un permís especial a costes per tal de dur a terme les obres.

De fet, tal com explica Castellà, el consistori malgratenc està esperant resposta del Ministeri pel que fa a les línies d’ajut de les millores del vial. Unes ajudes que esperen des del mes de febrer, just després del temporal de principis d’any.

De fet, el Ministeri de Medi Ambient ja va dur a terme la construcció d’una escullera a la zona a principis d’aquest 2017, amb l’objectiu que s’evitessin danys de cara a possibles temporals futurs.

La regidora admet, però, que la solució de millora del vial no és definitiva, ha dit, pel que fa a possibles danys futurs a la zona.

Pineda, per la seva banda, va ser un altre dels municipis afectats seriosament per la borrasca d’ahir. Mig any després d’haver regenerat la platja, el temporal va tornar a empassar-se el tram de 300 metres de sorra que s’havia abocat per regenerar l’espai després d’un altre temporal de l’any passat.

Igualment com en el cas de Malgrat, l’escullera de Pineda col·locada al Passeig Marítim va servir per evitar que les onades entressin més endins.

Tot i així, el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Pineda, Jordi Masnou, ha reclamat a la responsable de la Demarcació de Costes de l’Estat que s’agilitzin els treballs per urbanitzar els trams que han quedat malmesos, una situació que es repeteix a Malgrat.

De fet, des de l’equip de govern pinedenc han expressat la voluntat de trobar solucions definitives de cara a futurs temporals, per evitar que es repeteixin els danys cada vegada que fa mal temps.

Protecció Civil va desactivar l’alerta del Pla VENTCAT ahir al vespre, després d’un episodi de temporal que va deixar un total de 54 trucades al telèfon d’emergències 112, de les quals 5 corresponien al Maresme. El cos de Bombers de la Generalitat va acabar atenent 47 avisos relacionats amb els efectes del vent, entre la matinada d’ahir dilluns i fins a la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics