URGENT

Nou ensurt per culpa d’una xemeneia

Compartiu aquesta història

Pels volts de les 7 de la tarda els serveis d’emergència van rebre l’avís d’un problema de combustió en una xemeneia d’un bloc de pisos del carrer de baix de Palafolls.

Segons expliquen els bombers, es tractaria d’una xemeneia bruta que no permetria una correcte combustió. Ràpidament s’hi van traslladar efectius de la Policia Local de Palafolls, 4 dotacions dels bombers, amb un vehicle autoescala i també una ambulància del SEM, tot i que no hi va haver cap ferit.

Les tasques de comprovació de la xemeneia van allargar-se més de mitja hora, temps en el que va estar tallat l’accés al carrer de baix, a tocar del carrer major.

A finals de novembre es van produir dos incendis el mateix dia també pel mal estat de les xemeneies.

Amb la posada en marxa de les llars de foc o de les estufes de llenya, sempre es fan diverses recomanacions de cara al manteniment i ús de les xemeneies i evitar ensurts com el d’ahir. Per una banda, és important comprovar, netejar i escurar els conductes de sortida del fum, per tal de retirar el sutge que queda acumulat i que podria provocar incendis o danys en els conductes, a la vegada que també s’ha de tenir en compte que la xemeneia no tingui cap forat per tal d’evitar que s’escapi el fum.

Si la llar de foc porta molt de temps sense ser encesa també és important revisar-la a fons i que ho faci personal especialitzat, i s’ha de ser cautelós a l’hora d’encendre el foc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics