URGENT

L’Ajuntament rescindeix el contracte amb l’empresa que havia d’acabar el teatre

Compartiu aquesta història
El teatre està tancat des de fa anys per reformes.
El teatre està tancat des de fa anys per reformes.

Finalment, i després de diferents requeriments, l’Ajuntament de Palafolls ha decidit rescindir el contracte que tenia formalitzat amb l’empresa que, abans de l’estiu, va guanyar la licitació per dur a terme l’última fase de la rehabilitació del Teatre Municipal.

Tot i que el contracte es va signar abans d’aquest estiu, les obres s’havien d’iniciar el passat octubre, ja que el consistori havia reservat l’ús del teatre pels festivals de final de curs de les escoles, el 4djazz i també la Festa Major. Passat l’estiu, però, l’empresa no va presentar-se a fer els treballs previs i, després de molts requeriments per part del consistrori palafollenc, ha desistit de fer aquesta última fase de rehabilitació del teatre.

La previsió inicial era que comencessin els treballs a l’octubre i finalitzessin al gener, moment en què es podria tornar a posar en marxa el teatre municipal després d’anys de tancament per obres de millora.

Un cop rescindit el contracte amb l’empresa, ara caldrà tornar a licitar l’última fase del teatre. Malgrat tot, els terminis de presentació de papers seran ara més curts, per tal d’agilitzar tot el procés i evitar així que es dilati l’inici dels treballs. Ho explica Josep Rueda, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls.

Aquests últims treballs del teatre han de millorar l’aïllament de les parets de l’equipament, per tal d’evitar filtracions. També cal instal·lar els nous sistemes d’il·luminació i de sonorització pels espectacles, així com millorar l’espai escènic del teatre i també una nova tramoia.

El pressupost de licitació estava previst en 145.000 €, i l’empresa guanyadora del concurs havia aconseguit el contracte per 117.000 €.

Després de la rescissió del contracte, però, caldrà tornar a licitar els treballs per tal que les empreses presentin les seves ofertes. El regidor d’Urbanisme espera que els tràmits siguin més àgils i que hi hagi moltes empreses interessades, tenint en compte que en el primer concurs hi va haver un nombre important d’empreses licitants.

Sigui com sigui, els treballs tindran un termini d’execució de 3 mesos, per la qual cosa el teatre no podrà estar enllestit almenys fins Setmana Santa.

El teatre es va tancar fa anys per tal de millorar-ne la climatització, però finalment es va decidir actuar en una remodelació integral de l’espai, que ha comptat amb diferents subvencions de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics