URGENT

El nou pressupost de Palafolls no preveu la participació ciutadana

Compartiu aquesta història

L’any passat, en l’aprovació del pressupost per aquest any, el govern local es va comprometre a estudiar la incorporació d’una dotació econòmica destinada a la participació ciutadana pels pressupostos del 2018, és a dir, una quantitat de diners per tal que els palafollencs decideixin en que es gasten.

Finalment el pressupost municipal per l’any que ve s’ha aprovat sense aquesta partida, cosa que ERC, a l’oposició, va recriminar al govern durant l’últim plenari. Francesc Alemany és el portaveu dels republicans a PLF.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha assegurat que ha estudiat el model que utilitzen alguns municipis propers a l’hora d’aplicar la participació ciutadana i ha posat en dubte el funcionament d’aquestes partides i la seva incidència a les polítiques municipals.

Assegura que en molts casos s’hi dediquen pocs recursos econòmics i que és una comissió de ciutadans la que acaba decidint les actuacions a fer amb aquests diners

Agustí recorda que els polítics són representants dels ciutadans triats pels propis veïns per gestionar els diners públics

En els últims anys els ajuntaments propers com Blanes, Pineda, Calella o recentment Malgrat han incorporat partides econòmiques  destinades a la participació ciutadana amb dotacions que varien: 180 mil € a Calella o Malgrat, 315 mil a Blanes o 420 mil a Pineda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics