URGENT

Policia Local i Mossos d’Esquadra arrenquen la campanya Grèvol

Compartiu aquesta història
Josep Pujades, dels Mossos d'Esquadra, i Jaume Ulldemolins, de la Policia local de PLF, al seu pas per aquesta emissora - (Ràdio PLF)
Josep Pujades, dels Mossos d’Esquadra, i Jaume Ulldemolins, de la Policia local de PLF, al seu pas per aquesta emissora – (Ràdio PLF)

En èpoques nadalenques, els moviments i les compres incrementen, però també ho fan els robatoris i incidències relacionades amb els comerços i les compres dels ciutadans.

És per això que des del cossos de la Policia local dels municipis i els Mossos d’Esquadra s’ha engegat aquestes dates la campanya Grèvol, amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre les precaucions que cal prendre aquestes festes en matèria de compres i dels possibles robatoris que poden succeir, per tal d’evitar-los poder estar més segurs. Per altra banda, també s’augmenta la presència policial als carrers durant aquestes dates.

A la vegada, els consells de seguretat també van encarats a la seguretat als negocis, que aquests dies incrementen les vendes i poden ser també víctimes dels lladres que ho aprofiten.

Jaume Ulldemolins, agent de la Policia local de Palafolls i Josep Pujades, dels Mossos d’Esquadra, han explicat a aquesta emissora perquè és important la posada en marxa d’aquesta campanya, així com també han destacat la importància de la proximitat dels agents envers els comerços locals, per tal de treballar en matèria de seguretat.

Entre d’altres mètodes, la campanya implementa un nou sistema pels comerços per tal de facilitar l’avís a la Policia local en cas de robatori. Ulldemolins ha explicat que es tracta d’un sistema de seguretat a través d’una aplicació mòbil perquè els comerciants puguin avisar de seguida a la Policia en cas de robatori, i n’ha destacat la seva eficàcia. De fet, es tracta d’un sistema ja implementat i en funcionament en diversos municipis de la zona.

Un altres dels aspectes que han destacat els dos agents és la facilitat que poden tenir els lladres a l’hora de saber si s’està o no a la llar, a través de les publicacions que es fan a les xarxes socials, una problemàtica afegida ens els últims anys.

La campanya Grèvol es va posar en marxa aquesta tardor, abans de començar el període de festes nadalenques, i s’allargarà fins passat Nadal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics