URGENT

Anar a BCN per autopista s’encareix 7 cèntims per trajecte

Compartiu aquesta història

Amb el nou any s’encareixen alguns serveis. Un dels habituals són els peatges de les autopistes .La Generalitat de Catalunya, que té la titularitat de diverses vies ràpides de peatge i túnels, ha aprovat els nou sistema tarifari per al 2018.

Pel que fa a la C-32, l’autopista que uneix el nostre municipi amb Barcelona, s’encareix un 1.5% de mitjana i el trajecte fins la capital catalana arriba als 4€ amb 82 cèntims, 7 cèntims més que el que costava fins cap d’any.

La barrera de Palafolls s’encareix dos cèntims, fins l’euro amb 13. També dos cèntims s’apuja la barrera de Vilassar fins l’euro amb 37. El d’Arenys és el que més s’apuja. Són tres cèntims més cada cop que es passi per aquest peatge, que ara val 2.27.

Aquest increment suposa una mitjana de 2.8€ mensuals per aquells conductors que facin desplaçaments diaris a Barcelona.

L’autopista del Maresme s’ha encarit més de 50 cèntims en els últims 6 anys.

Segons la Generalitat, la xarxa d’autopistes i vies d’alta capacitat de Catalunya concessionades pel sistema de peatge es financen mitjançant el pagament d’una tarifa per part dels usuaris, en funció del tipus de vehicle, durant un període determinat d’anys.

L’autopista del maresme és la més antiga de l’Estat Espanyol. El tram Montgat- Mataró es va inaugurar fa 49 anys i la concessió encara s’allargarà almenys 3 anys més.

Des del 2012  la Generalitat aplica a la xarxa de la qual és titular, entre elles l’autopista del Maresme,  un sistema de descomptes generals acumulatius per bonificar la mobilitat obligada i els comportaments eficients dels usuaris, és a dir, la recurrència en els trajectes (30%), l’alta ocupació (40%) i les baixes emissions dels vehicles (30%).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics