URGENT

Malgrat modificarà l’IBI per ajustar-se a les exigències del Ministeri i mantenir la mateixa taxa

Compartiu aquesta història

Demà dijous se celebra a l’Ajuntament de Malgrat sessió ordinària del ple municipal, amb 6 punts a l’ordre del dia.

Entre els punts, destaca l’aprovació provisional de la modificació del tipus impositiu de l’IBI. Aquesta modificació prové d’una necessitat de regularitzar el coeficient de l’IBI del municipi amb el que marca el cadastre estatal, que és de fet un dels conceptes que regulen aquest impost.

El regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Malgrat, Ramir Roger, ha explicat que aquesta és una exigència del Ministeri d’Hisenda, que demana a alguns municipis adaptar el coeficient de l’IBI al que presenta el cadastre espanyol.

El consistori malgratenc, que havia anunciat que es mantindria l’IBI de cara a l’actual exercici respecte l’anterior, es veu obligat ara a modificar el tipus impositiu del tribut. El que es fa, tal com ha explicat el regidor, és rebaixar el coeficient per compensar la pujada estatal, per d’aquesta manera mantenir la mateixa taxa.

Segons ha explicat Roger, aquesta situació no és exclusiva de Malgrat de Mar, sinó que són més d’un centenar els municipis que els toca dur a terme aquesta regularització en l’actual 2018, tot i que en d’altres els pertoqui en altres anys.

El regidor ha explicat que el termini màxim per modificar l’IBI és l’1 de març, i que per tant l’aprovació inicial s’ha de dur a terme ara per poder donar temps a les possibles al·legacions que s’hi facin i no exhaurir el termini fixat.

Al ple de demà a l’Ajuntament de Malgrat, que començarà a les 7 del vespre, es debatran també altres punts. Per exemple, es farà efectiu el cessament i nomenament dels membres del Consell Escolar Municipal-Consell Educatiu de Malgrat de Mar i es debatrà la dació en compte de diversos decrets.

El ple finalitzarà, com és habitual, amb el torn de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics