URGENT

Els LEDs estalvien 35.000€ a St Lluís i s’estudia portar-los a urbanitzacions i polígons

Compartiu aquesta història

Ja fa uns mesos que el consistori va canviar l’enllumenat públic del barri de Sant Lluís per llums de tecnologia LED, per poder millorar la qualitat i la intensitat de la il·luminació,  però també per aconseguir reduir la despesa energètica.

Segons ha informat l’Ajuntament, en el seu primer any de funcionament d’aquest nou sistema de LEDs a Sant Lluís, el rebut elèctric s’ha reduït en un 13.2%, que traduït en xifres mostra un estalvi de 35.000€ a la factura de l’enllumenat públic en aquesta zona del nostre municipi.

Amb aquests resultats a la mà, el consistori, a través de la Brigada de Lampisteria, ja ha començat a desplegar aquesta tecnologia al centre del poble i al barri de Santa Maria, un projecte que es preveu que estigui enllestit aquest mateix any. La substitució ha començat pel carrer Can Crosas, i té una dotació pressupostària de 70 mil€.

El consistori ha anunciat que aquesta continuació del desplegament de la xarxa de llums de LED té previst abastir també les tres urbanitzacions de Palafolls i als polígons industrials de la nostra localitat. De fet, tal i com ha explicat el el regidor d’urbanisme de PLF, Josep Rueda, ja s’ha encarregat un estudi per ampliar la xarxa de llums amb aquesta tecnologia.

Aquest despatx d’enginyers haurà de fer una radiografia de la situació actual de la il·luminació a Mas Carbó, Mas Reixach, Ciutat Jardí i també als polígons, per poder redactar un pla de substitució de les bombetes actuals per LEDs en aquests àmbits i posteriorment treure a licitació aquest desplegament.

La substitució de bombetes tradicionals de 125W per les noves bombetes led de 50W permeten reduir considerablement la despesa energètica de l’enllumenat públic, sense afectar la qualitat de la il·luminació. De fet, les noves bombetes ofereixen més lluminositat, més blanca i amb un camp lumínic més ampli.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics