URGENT

Els alumnes de 4t d’ESO comencen les proves de competències bàsiques

Compartiu aquesta història

Entre avui i demà els alumnes de 4t d’ESO d’arreu de Catalunya, prop de 72 mil, s’examinen de llengua catalana, castellana i estrangera, matemàtiques i, per segon any, la prova de competència cientificotecnològica.  Aquestes proves permeten mesurar el grau d’assoliment de les competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria d’ensenyament.

La prova, que enguany es realitza per setè any consecutiu, la dissenya i l’aplica el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu i serveix, bàsicament per tal que el sistema educatiu pugui valorar si els alumnes surten preparats o no de l’etapa obligatòria, i conèixer el seu nivell en els diversos camps que s’avaluen.

Ho explica Montse Casado, coordinadora pedagògica de l’institut de la Font del Ferro de Palafolls.

És una avaluació que es fa a nivell general de Catalunya, però també a cada centre i per cada alumne. Tot i que aquestes proves tenen caràcter diagnòstic i no marquen, en cap cas, la superació o no de l’etapa, sinó que ajuden a situar la situació de l’ensenyament, Casado destaca que sí que les tenen en compte perquè l’alumne pugui preparar-se i conèixer el seu assoliment en els coneixements, així com es valoren també de cara a les notes de la 3a avaluació.

Avui dimarts els alumnes s’avaluen de llengua catalana, castellana i matemàtiques, mentre que demà serà el torn de llengua anglesa i les de l’àmbit cientificotecnològic.

Els centres podran conèixer els seus resultats a partir del 3 d’abril.

 

Foto: Joan Cortadellas

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics