URGENT

L’organització Humana recull 487 tones de roba usada al Maresme el 2017

Compartiu aquesta història

L’organització sense ànim de lucre Humana, encarregada de recollir i gestionar roba usada amb finalitats socials i mediambientals, va recollir al llarg d’aquest passat 2017 un total de 487 tones de roba usada als seus contenidors del Maresme.

Aquestes últimes dades registrades mostren un increment de del 44% respecte a la quantitat que va recollir-se l’any anterior, una dada que segons Humana significa un increment de la confiança en la gestió del residu tèxtil amb objectius de benefici de caire ambiental i social. L’any 2016 van recollir-se 336 tones.

De les gairebé 500 tones de roba recollides l’any 2017 a la nostra comarca, 90 corresponen a Vilassar de Mar, 47 a Calella, 40 a Montgat, 39 a Premià de Dalt i 23 a Mataró.

En el camp mediambiental, la recollida i posterior reutilització i reciclatge de la roba ha permès evitar l’emissió de 1.545 tones de CO2 a l’atmosfera.

L’organització Humana té repartits al Maresme un total de 140 contenidors on es diposita aquesta roba, que recullen des de peces de vestir, calçat, fins a complements i tèxtil de la llar.

Aquest material és gestionat per Humana, que li dóna una segona vida a través de la venda de segona mà i impulsant programes de cooperació i ajuda social.

El tèxtil és el tipus de fracció de recollida selectiva que més es pot aprofitar, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica i el plàstic.

El passat 2017, l’organització Humana va recollir a tot Catalunya més de 5 Mil tones de roba per a la seva reutilització.

 

Foto: TotMataró.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics