URGENT

Palafolls té més aturats ara que fa un any

Compartiu aquesta història

El mes de gener s’ha acabat a PLF amb 625 aturats. Són 31 més que al desembre, el que suposa un augment de més del 5% en el primer mes de l’any, el creixement més alt dels pobles del voltant.

Tradicionalment el gener és mes d’augment d’aturats al nostre poble, però les dades actuals trenquen la tendència dels últims mesos de marcar dades interanuals positives. Això vol dir que aquest gener hi ha més aturats que el gener de l’any passat. En concret 10 persones més a les llistes de SOC que fa un any.

És, doncs, la segona millor dada de gener des de l’esclat de la crisi i està molt lluny del pitjor inici d’any. Va ser el 2013 quan es va arribar als 915 aturats.

L’augment de 31 persones d’aquest últim mes ha trencat 9 mesos seguits de dades inferiors als 600 aturats al nostre municipi. Des de l’abril de l’any passat el nostre municipi sempre ha estat per sota d’aquesta xifra.

Ara mateix a PLF hi ha una taxa d’atur entorn al 15.3%

El mes de gener ha tingut un comportament desigual als municipis del voltant.

Ha crescut  arreu menys a Pineda i Sta Susanna. El primer municipi ha reduït en 2 persones les seves llistes d’aturats fins les 2410, mentre que Sta Susanna ha reduït 10 persones baixant per sota les 200 persones.

On més creixen els desocupats és Palafolls amb un 5.2%, seguit de Tordera amb un 4% i 47 persones més aturades en l’últim mes.

Malgrat puja en 6 persones mentre que Blanes veu com augmenta l’atur amb un centenar de persones aquest gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics