URGENT

Augmenta el cabal de la Tordera després de les últimes pluges

Compartiu aquesta història

Les precipitacions dels darrers dies ha fet millorar la situació que presentaven el cabal dels rius, entre ells la Tordera.

Segons recullen les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Tordera ha arribat a un cabal de fins a 12 metres cúbics per segon, unes dades que es van registrar el passat dimarts al vespre a l’altura de Fogars de la Selva.

Avui, segons les dades de l’estació de Can Simó de Fogars, els valors estarien al voltant dels 5 metres cúbics per segon.

De fet, la millora del nivell de l’aigua ha estat notable, ja que s’ha passat d’uns nivells que se situaven entre els més baixos dels últims anys fins a uns valors que, després de les precipitacions continuades de la jornada d’avui i dels darrers dies, estarien propers als nivells propis de períodes normals.

Aquesta pujada del cabal de la Tordera permet que es pugui reactivar la recàrrega de l’aqüífer del qual s’abasteixen diverses poblacions de la nostra zona.

Segons les dades recollides de l’ACA, el nivell dels embassament ha augmentat en 5 hectòmetres cúbics, un creixement que segons l’ACA tindria una tendència creixent, i que amb la situació meteorològica d’avui augmentarien encara més les reserves.

Les pluges dels darrers dies ha fet que alguns pantans de Catalunya augmentessin considerablement el seu nivell. L’embassament de Foix, a la comarca de l’Alt Penedès, ha arribat al seu màxim de capacitat, cosa que ha obligat a obrir les comportes.

Les pluges dels darrers dies ha fet millorar una situació de sequera que havia obligat, entre d’altres, a fer augmentar la producció de la dessalinitzadora de Blanes.

De fet, a finals del mes de novembre, aquest equipament ja va començar a funcionar per sobre del 60% de la seva capacitat, i al cap de pocs dies ja va fer-ho superant el 75%.

Segons l’ACA, això va marcar un rècord en les xifres del seu funcionament des del 2002, moment en què va ser posada en marxa.

 

Foto: Fototeca.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics