URGENT

 “Vingui qui vulgui” de Blanes i “Els Guapus” de Tossa, colles guanyadores de la Rua de Carnaval 2018

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ja ha fet públic el veredicte del concurs de Rua blanenca del Carnaval de la Costa Brava Sud d’enguany.

Les premiades són la colla de Blanes “Vingui qui vulgui”, que s’ha endut el primer premi de carrosses del municipi, i per altra banda “Els Guapus” de Tossa, que han resultat doblement guanyadors en les categories de carrosses de fora de Blanes i també la de comparses.

L’acte de lliurament de premis, on es va fer pública la decisió del jurat, es va fer ahir dijous al vespre, estava encapçalat pel tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Blai Vinaixa.

Aquest 2018, la rua ha comptat amb la participació de 15 colles i comparses, tot i que dues ho van fer fora de concurs. Enguany, per primera vegada, el jurat va atorgar també trofeus a les colles que no van resultar guanyadores amb cap premi com a mostra d’agraïment per participar al concurs.

La colla guanyadora en la categoria de carrosses de Blanes, els “Vingui qui vulgui”, presentava la gresca “Desplomats”, i van resultar guanyadors per davant de l’Esbart Joaquim Ruyra i els seus “Guerrers del Mar”, que es va endur el segon premi, i l’Associació de Veïns de Valldolig amb la disfressa “Criaturas del bosque”, que van ser tercers.

En la categoria de les carrosses foranes, “Els Guapus” de Tossa van endur-se el primer premi per “Que Bufons”, seguits de la “Colla Encantats” de Lloret i de la “Comparsa Tribala” de Pineda.

“Els Guapus” de Tossa, de fet, va guanyar també la categoria de comparses, que en aquest cas incloïa tant colles blanenques com de fora del municipi.

El resultat final d’aquest apartat del concurs va tenir com a anècdota l’empat entre dues colles en l’apartat de comparses, que va fer que s’atorguessin finalment un total de 16 premis.

Així, el jurat va considerar que els dos grups eren mereixedors del premi i es va decidir atorgar dos segons premis ex-aequo.

El jurat de l’edició d’enguany del Concurs de la Rua de Blanes 2018 va estar format per diversos representants del teixit associatiu i cultural de Blanes, com van ser la Yolanda Lara i en Pere Lopera, membres d’associacions de veïns i col·laboradors habituals de l’Àrea de Cultura i Festes; Carme Rodríguez, actriu i directora de teatre, i Teresa Gimeno, de l’Escola de Dansa Daina.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics