URGENT

L’ACA recuperarà les zones inundables de la Tordera

Compartiu aquesta història

La Agencia Catalana del Agua ha tret a licitació un contracte per recuperar el comportament natural de les zones inundables de diferents conques catalanes, entre elles les del riu Tordera.

Amb aquestes actuacions es vol  millorar la recarrega dels aqüífers d’aquests rius per fer front a possibles augments de població.

Les actuacions, que tenen un pressupost previst d’un milió i mig d’euros, han de fer una revisin, han d’arranjar , reforçar i remodelar les motes o aiguamolls existents  per tal de recuperar el comportament natural de las zones inundables  i poder protegir millor les zones urbanes consolidades.

Fins el 4 d’abril les empreses poden presentar les seves ofertes per fer aquestes actuacions.

En el cas de la Tordera es valorarà  la recuperació de la zona inundable del meandre del Sot de les Granotes a Sant Celoni, on també es vol executar noves basses de laminació. També es preveu plantar plantes que ajudin a depurar les aigües del riu a la seva zona mitja alta.

També hi haurà actuacions a les conques de la Muga o el Ter.

D’altra banda, a partir de la setmana que ve, Malgrat un cicle de seminaris amb debat sobre l’estat de la Tordera al seu tram baix. Durant 3 dimecres consecutius es parlarà de la gestió integrada del Delta, de la seva rica biodiversitat i dels reptes i oportunitats amb una millor gestió de l’aigua.

Aquest cicle està inclòs entorn a la taula de treball de la Tordera que està en marxa per millorar l’estat actual del tram baix del riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics