URGENT

Malgrat presentarà demà la modificació urbanística per desenvolupar la nova zona comercial

Compartiu aquesta història

Mig any després que els malgratencs votessin a favor de desenvolupar una nova zona comercial i d’habitatges, el consistori presentarà demà al públic la modificació del planejament urbanístic que ha de permetre aquesta nova àrea a tocar de la NII.

Sector on es preveu fer la nova zona comercial i d’habitatges. Google Maps

El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat a finals de l’any passat l’avanç de modificació del POUM per una nova distribució de percentatges dels diferents usos compatibles amb l’habitatge entre els admesos per aquesta àrea de Malgrat. La presentació de demà vol explicar aquesta modificació, tal i com explica la regidora d’urbanisme de Malgrat Mireia Castellà.

La zona passarà a tenir dos usos dominants: el comercial (49%) i el d’habitatges (51%). Es preveu així una zona comercial de 15.000m2 repartits en 6 parcel.les destinades a venda o restauració. Pel que fa a l’habitatge, es preveu construir 260 vivendes noves en aquest espai, a les que s’hi podrien afegir 47 habitatges dotacionals. Sigui com sigui serà la iniciativa privada la que tirarà endavant aquest desenvolupament.

L’any passat, l’arquitecte municipal, Eduard Fernández, va apuntar que els dos espais estaran clarament diferenciats: les naus dels establiments estaran a tocar de la N-II, amb una zona verda prèvia i els habitatges els vorejaran.

Una de les empreses que van sonar per venir a Malgrat va ser Decathlon, que fa temps que busca un espai per instal·lar-se en aquesta zona. Fins i tot, segons va explicar l’Ajuntament de Palafolls, van sondejar espais al nostre municipi. Segons Castellà, l’interès de l’empresa continua per instal·lar-se al municipi veí.

Al mes de juliol, Malgrat va organitzar una consulta popular per saber si el poble estava a favor d’aquesta nova àrea comercial. Van votar més de 2.000 persones de les quals 1300 van votar a favor de desenvolupar aquesta nova zona al carrer de l’escultor Clarà.

La presentació es farà a les 19h a l’Arxiu del carrer de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics