URGENT

Es presenta un documental sobre dones migrades al Maresme

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal ha presentat avui divendres el documental “D’immigrades a ciutadanes. Cinc dones del Maresme”, un treball que retrata 5 de les realitats personals que té la comarca en aquest àmbit.

El col·lectiu de les dones migrades que viuen al Maresme és, de fet, un sector de població que representa gairebé la meitat -un 47%- de les dones que tenen nacionalitat estrangera a la comarca.

En aquest film hi apareixen 5 testimonis de dones que viuen a la comarca però que van néixer en altres països. Hi trobem els casos de la Raganhild o la Soraya, danesa i marroquina respectivament i totes dues residents a Mataró; la Karen, d’Estats Units i que viu a Sant Pol; la Ylka, de Brasil i resident a Premià de Mar i per últim la Sarjo, que és nascuda a Gàmbia i actualment viu a Pineda.

Comparteixen la condició de dones migrades, però cadascuna d’elles tenen històries vitals diferents.

El curtmetratge, realitzat per Atzur Produccions, s’ha presentat avui al matí dins del marc de la jornada “Visibilitzem la dona immigrada”, celebrada al Centre Cívic Pla d’en Boet de Mataró.

La jornada tenia per objectiu donar visibilitat a la dona immigrada al Maresme, a través del fet de qüestionar-se les dificultats amb què es troba aquest col·lectiu de la societat, les seves aportacions a la societat que els acull, i a la vegada trencar amb els tòpics que pesen al voltant d’elles.

El documental “D’immigrades a ciutadanes. Cinc dones del Maresme” ha estat una feina duta a terme pel Consell Comarcal juntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Maresme i el Servei de Ciutadania i Immigració.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics